Lassen sisko on joskus sanonut, että hän vielä lyö rahoiksi kokoamalla kirjaksi kaikki mun elämäni surkeat sattumukset.
Ajattelinpa nyt tänään jakaa yhdenkin sattumuksen kanssanne.
Tämä ei ole toki sieltä surkeimmasta päästä, mutta lähimenneisyyttä ja siksi vielä vahvasti mielessä.

Jos jollain ihmisellä on asioissa huono onni, niin voisin kehaista aika varmasti olevani tuo kyseinen henkilö. Tässä siis eräs erillinen sattumus viime viikolta:

Olimme Lassen kanssa jo yli kahden vuoden ajan suunnitelleet tilaavamme sepältä ihan suomalaisena käsityönä tehdyn takorautaisen kyltin tuohon talomme kylkeen. Vanhassa emalisessa kyltissämme kun lukee Sairaalankatu, joten se on vuodelta miekka ja kirves -ajalta ennen kuin kadusta jätettiin tuo yksi n-kirjain pois ja tehtiin Sairaalakatu. Syy vaihtamisen haluun ei toki ollut vanhan kyltin ylimääräinen ännä, vaan puhtaasti visuaalinen toive. Halusimme saada kadunnimikyltistä talomme henkeen, ulkoasuun ja meihin sopivan näköisen.

Halusimme ihan periaatteen vuoksi tilata kyltin sepältä, emmekä koota sitä valmiista kaupan kirjaimista ihan tukeaksemme suomaista käsityöperinnettä. Haaveen toteen muuttaminen otti oman aikansa, sillä kaikki ymmärtävät, että ihan ilmainen yhdistelmä tämä ei ole: 12 taottua kirjainta ja 2 numeroa, tausta ja kiinnitys, sekä postitus postiennakolla painavaan pakettiin.

Pitkän suunnittelun ja haaveilun jälkeen satuimme kesälomareissullamme Ideaparkissa törmäämään sepän liikkeeseen ja sieltä sitten vihdoin tilasimme kyltin. Seppä kertoili olevansa kiireinen ja sanoimme ettei meillä ole kiirettä... kunhan vaan saisimme kyltin ennen Pytinkien Paris- tapahtumaa, olisimme tyytyväisiä. Tuo olisi meille täydellinen ajankohta, sillä silloin talo olisi ulkokuoreltaan muutenkin valmis ja vailla kaunista kylttiä.
Seppähän oli aika poika ja lupasi takoa meille kyltin tuohon elokuun viimeiseen viikonloppuun mennessä.
Minä tilasin kyltin ja kirjoitin hänelle hyvin selvällä käsialla ruutupaperille nämä tiedot:
Kylttiin tuleva osoite: SAIRAALAKATU 16
Toimitusosoite ja yhteystiedot: Heidi Hento, Sairaalakatu 16 A, 23500 Uusikaupunki
Lopuksi laskimme arvioidun hinnan sen mukaan, että taottavia kirjaimia on tosiaan se 12 ja numeroita 2.

Noh, seppä piti sanansa ja takoi meille kyltin ennen viimeviikonloppuista puutalotapahtumaa. Postista tuli postiennakkolappu, jossa komeili loppusumma 237€. Jösses, mutta se hiukan kirpaisi, ja vaikka 237€ oli aika suuri prosenttiosuus tililläni olevasti 260€sta, päätin mennä tapahtumaa edeltävänä maanantaina noutamaan kyltin postista.
Luovutin viimeiset roposeni postintädille ja maalasin siellä postissakin piruja seinille sanomalla, että mitä mahtaa tuolla rahalla saada...

Tulin kyltin kanssa kotiin ja innosta ihan piukeina revimme Lassen kanssa pakettia auki.
Ensin näkyi tekstin ekat kirjaimet ja ai että, se oli kaunis. Ehdin siis ensin rekisteröimään, miten paljon pidän näkemästäni ja kun loput kyltistä paljastui, ei ollut itku kaukana.
Siinä se komeili eteisen lattialla kaikessa takorautaisuudessaan. Hieno metrinen, metallialustalle kiinnitetty kyltti, jossa komeili osoite SAIRAALATIE 16.
Vahinko vaan, ettei se ole meidän osoitteemme!
Istuin siinä lattialla pidemmän tovin ja pidätin itkua ennen kuin soitin sepälle.

Seppä tietysti väitti aluksi kiven kovaa, että minä olin antanut hänelle osoitteen Sairaalatie 16. Tätä väitettä jossain määrin vesittivät nämä kaksi faktaa: hän oli osannut kirjoittaa postin pakettikorttiin osoitteen Sairaalakatu 16 ja sanassa sairaalatie ei satu olemaan kuin 11 kirjainta, minun maksaessani 12:sta.
Melko nopean sananvaihdon päätteeksi hän antoi periksi ja sovimme miten ja millä aikataululla kyltti korjataan oikeaan ulkoasuunsa. Hieman ehkä jouduin matkan varrella "tuohtumaan" ja olemaan oma itseni, mutta jo torstaina illalla seinässämme komeili osoitekyltti, jonka teksti oli jopa ihan oikea osoitteemme ;)

Sellaista. Mahtaakohan minusta vain tuntua siltä, vai voiko näin tapahtua kenellekään muulle kuin mulle? Mä olen oikein rouva huono-onni!
Niin...ja nyt tätä tarinaa kirjoitellessani tajusin, että samaisen kyltin tilaamiseen Ideaparkista liittyy toinenkin surkea sattumus nimeltään auto, mutta siitä ehkä kuitenkin toisella kertaa. Ei liikaa negatiivista energiaa yhteen päivään ;)